Whisky Kalender 2021

Whisky tønne

Kommende smakinger!

Vi har ikke ligget på latsiden og kaster oss rundt nå som vi kan åpne opp for smakinger igjen. I de nærmeste ukene vil det skje mye hos deres lokale doktor. Vi vil blant annet gå lokalt og bli kjent med norske produsenter på whisky, øl og ost. Vi venter på full lineup på enkelte, men det er lov å allerede melde seg på. Dette er våre tre neste, men det vil også bli flere utover høst og vinter.

Sprit og øl med Janne og Bernard hos MALT AS 30/8

Her gir vi ordet direkte til Bernard som med glede og innlevelse inviterer til samling hos oss!

«Hei sveis! 

Når Tommy og Dr Jekyll’s etterspør smaking, takker Janne og Bernard gjerne ja før vi har rukket å tenke særlig lenge. Det er fordi vi liker både Tommy og Jekylls. 

Vi, altså som i oss, Janne og Bernard har vurdert mangt og meget for aftenens tema. Kake og sprit. Men da må vi bake, så det blir en annen gang. Rom og cola, vertikalsmaking. Men da hadde det blitt en særs kort smaking. Kantklipping og likør. Men nei, det blir for spesifikt. 

Det vi har landet på blir brennevin og øl. Dette er en kjent og kjær form, som vi selv synes er meget festlig, lærerikt og ikke minst, potensielt i alle fall, godt. 

Vi kommer til å sette en kombinasjon mellom brennevin (Whisky, Rom, kanskje akevitt, og kanskje gin) til øl fra det heidundranes fine bryggeriet Kinn. Det blir å finne brennevin fra Det Norske Brenneri, og egenimport fra Malt AS. Her kan alt skje. Eller ikke alt, men mye kan skje. 

Vi setter fem kombinasjoner, som i teorien skal fungere. Det som blir gøy er når teori og praksis møtes. Vi smaker sammen om det gjør godt eller ikke. 

Frihet, Likhet og Barskap!»

Pris: 485,-

BenRiach med Chris Maile 6/9 

I september 2020 slapp BenRiach sin helt nye serie globalt, med både nytt design og nye oppskrifter. Lanseringen av denne serien ble utsatt pga leveringsproblemer,men nå er endelig alt i landet.


Destilleriet som både lager urøkt, røkt og trippel destillert whisky, har hatt god hjelp av sin master blender Dr. Rachel Barrie. Hun har jobbet for store destillerier/brands som for eksempel Glenmorangie, Ardbeg, Bowmore, Laphroaig , og nå hos Brown-Forman der hun vil blande tradisjoner og innovasjon hos de destilleriene de har, spesielt BenRiach.

Mannen som skal fortelle dere om både destilleri og Benriach’s nye tapninger er et kjent ansikt for de fleste, Chris Maile! Han er Master of the Quaich, som er den høyeste utmerkelse den skotske whiskyindustrien kan gi gjennom sitt bidrag til whiskyen. Arrangør av Norges første og største event dedikert utelukkende til whisky, Oslo whiskyfestival.

Vi smaker på:
BenRiach 10yo
BenRiach 10yo Smoky
BenRiach 12yo
BenRiach 12 yo Smoky

BenRiach 21yo
BenRiach Smoke Season

Pris: 350,-

Whisky & Ost pairing med Glenfiddich og Winther By-Ysteri 13/9

Whisky og ost er godt hver for seg. Men kan de kombineres? Det skal vi finne ut av sammen med to seriøse aktører på hvert sitt felt som kommer på besøk til oss.  

Winther på Aker Brygge, Oslos første by-ysteri med restaurant og delikastessebutikk har røtter fra Lofoten. Der bruker familiebedriften sine unike råvarer fra Norge i sin matlaging. Siri Helen Winther kommer til oss for å fortelle oss mer om deres historie og ikke minst deres oster som har fått spesialitetsmerke.  

Hennes makker under kvelden blir Mario Miron, portfolio manager hos William Grants & Sons. Mario har tidligere holdt flere smakinger med Glenfiddich hos oss. Det vil bli fire kombinasjoner av Glenfiddich og Ost fra Winther. Lineup og pris vil komme i egen mail.