Whisky Kalender høsten 2021

Whisky tønne

Fremtidige smakinger!

Høsten har for alvor startet og vi går inn i vår mest hektiske periode av året. Det betyr masse smakinger og tørste gjester som vil besøke doktoren frem til jul. Nedenfor har dere våre fire neste smakinger. Mer informasjon om hva vi vil drikke og pris kommer uken før på mail. Kan være smart å følge vår Dr.Jekylls members club gruppe på facebook der vi oppdaterer event når ting er klart.


Amerikansk med Kjell Tore Hogstad 4/10 kl 19:00

En smaking som har blitt en veldig fin gjenganger. Mange av oss nyter gjerne en bourbon eller en rye, men hva vet vi egentlig om disse edle dråpene? Brennevin fra Amerika som til vanlig blir forbundet med Jack Daniels vil vi mer til bunns i. Bruksområdet for whiskey er ikke bare på is eller rett fra et tumbler glass.

For å hjelpe oss med det velger vi igjen å invitere Kjell Tore Hogstad. Med sin kunnskap og interesse om amerikansk whiskey og dens mange sjangre, vil han for femte gang gå inn på temaer rundt Am. whiskey, historikk, og prøve ut nyheter på markedet sammen med oss.

Kveldens lineup:

Den ene er enda ukjent grunnet levering problemer forrige uke. Vi kan love at den er verdt besøket og om vi må endre i lineupen vil det bli en fantastisk erstatning.

  • Rocktown «Straight Arkansas Bourbon Whiskey» 4yo (Berry Bros & Rudd) 2016-2021 55.8%
  • Heaven’s Door Distillery «Heaven’s Door» Bourbon 42%
  • Whistlepig Rye 15yo 46%
  • Michter’s «Toasted» Barrel Sour Mash 43%
  • Catoctin Creek «Roundstone Rye» 40%
  • *Secret*

Pris: 385,-


Cervisiam med Shea Martinson 11/10 kl 19:00

Vi legger whiskyen litt til side og ønsker Cervisiam velkommen! Det er første gang vi får besøk fra det populære nomadebryggeriet og det gleder vi oss til. Cervisiam bryggeri ble startet opp av vennegjengen Shea Martinson, Pushkin Hama og Martin Borander i 2013 og har siden gitt ut øl som har utfordret øldrikkere landet over med sine eksperimentelle øl. Vi kommer få smake mye nytt som har kommet siste året og kanskje en klassiker eller to fra deres utvalg. Shea selv tar turen og vil ta oss igjennom historie og hva vi drikker.


Bivrost/Aurora 13/10 kl 19:00

Whiskysmakinger med små produsenter liker vi, men enda mer gøy når de er norske! Verdens nordligste destilleri Aurora kommer for første gang til oss etter oppstarten i 2016. Siden den gang har de rukket å gi ut tre whisky tapninger som har gått som varmt hvetebrød på polet. Under nordlyset på en tidligere NATO kaldkrigsbase destillerer Aurora sin whisky, mens den lagres rundt i tunneler og bunkere på området. Denne kvelden vil det bli servert både whisky og annet produsert brennevin basert på arktiske ingredienser.


Eik & Tid med Amund Polden Arnesen 18/10 kl 19:00

Sist Amund var innom var det i forbindelse med en smaking på surøl. Denne gangen er han her i regi av eget surøl’s bryggeri, nemlig Eik & Tid. De startet opp i 2016 og har siden vært et av de mest innovative bryggeriene her til lands. Deres øl er inspirert av norsk gårdsøltradisjon med alt det innebærer. Ikke kokes vørteren og det brukes i hovedsak kveik(villgjær) fra Hornindal. I bryggeriet lagres ulike øl på vinfat eller foeders. Amund vil gå litt inn på gårdsølstradisjoner og deres egne produkter. Vi kan love en ølsmaking utenom det vanlige. Dere får smake på lagrede og ulagrede øl.