Whisky Kalender 2019

Whisky tønne

2. September

Glenfiddich «fire & cane» lansering

Det nyeste medlemmet i Glenfiddich’s experimental series skal lanseres hos oss.

Serien med flere utgivelser siste årene har vært med på å løfte Glenfiddich opp på toppen som en av verdens mest solgte single malt whisky.

Vi får smake på kjellermester Brian Kinsmans prosjekt, en røyket Glenfiddich med finish fra rom fat.

Røyk og peat er ikke det man vanligvis forbinder med single malt giganten. Portfolio Manager hos William Grants & Son, Mario Miron vil selvfølgelig være på plass. Kommer du?

9. September Kl. 18.00 
The Balvenie stories launch 

Vi på Dr. Jekyll’s har fått med oss våre venner på Underbar og The Whisky Bar for å holde en felles Norges lansering av «The Balvenie Stories»!

«Balvenie Stories» er en samling single malt whiskyer som representerer fortellinger om karakter, eventyrlyst og en forkjærlighet for håndverk. «Stories er livsblodet til Balvenie destilleriet. De viser hvem vi er og hva vi kan gjøre. De forteller vår historie i flytende form og gir whisky-drikkere over hele verden et glimt inn i den helt unike måten vi produserer whisky» – Balvenie malt mester David Stewart.

Denne kvelden vil bli en av de sjeldne, hvor vi vil nyte to små drammer sammen med en serie historiedrevne opplevelser i hver av Oslo’s tre beste whiskybarer (seks drammer til sammen). Mario Miron, Norges Balvenie ambassadør vil guide oss igjennom kvelden.

Smakingen vil starte kl 18:00 på Underbar og vil koste 300kr pr person. Påmeldingen denne gangen vil være til mario@prizelius.no

23. September
Ægir med Thomas Revheim 

Ægir har vært i kjelleren og børstet støv av eksklusive godsaker til smaking på et av våre favorittsteder i Oslo. Det blir både one off black metal øl med grapefrukt (ja du hørte riktig), og mer fatlagra og sterke saker som har godgjort seg på bourbon fat over tid. Det blir deilig, det blir saklig og det blir usaklig. Vel møtt!

25. September
Highland Park med Martin Markvardsen

Vi er glade i Highland Park og de er glade i oss. Derfor får vi nok en gang besøk av destilleriet og deres «viking» Martin Markvardsen.
Martin er en populær mann som leverer smakinger av ypperste klasse.

Orkney øyene har mye viking historie og det er noe destilleriet har prøvd få frem de siste årene.

Med seg har derfor Martin litt av det nye de har utgitt, blant annet «Viking Legend» serien.

21.Oktober
Nysgjerrig på norsk whisky?

Lages det whisky i Norge?

Ja, det gjør det. Det norske brenneri i Grimstad, Arcus på Gjelleråsen, Klostergården/Buran norsk whisky på Tautra, Myken på Myken, OSS Craft i Bergen, Aurora på Lyngseidet, Trondhjem mikrobryggeri i Trondheim og Berentsen brygghus i Egersund.
Vi har sendt Ivar Aarseth, president i Norsk Maltwhiskylag på tokt etter edle dråper. Han er sannsynligvis den eneste som har besøkt alle åtte. Han vil fortelle om disse destilleriene og vi håper at vi kan få whisky/nysprit fra alle åtte til denne smakingen.

25. November
Supersmaking.

Tiden er inne for vår tradisjonelle supersmaking! Dette er noe vi er blitt veldig glad i å gjøre og som vi får veldig god respons fra dere på. Som vanlig børstes det støv fra noen fine flasker fra bakerste hylle. Det trenger ikke være kjempegammelt for å være bra, men snittalderen blir dog ganske høy.

Tema for supersmakingen blir annonsert på et litt senere tidspunkt.

7. Desember
Jekyll & Hyde festival.

Er du glad i whisky og øl? Liker du rett og slett å prate med folk som deler samme interesse?

Da synes jeg du skal ta turen innom oss og vår egne lille festival. Vårens festival har nå fått en ny innpakning. Whisky og øl for vintertid er temaet. Det vil bli mulighet til å prøve en mengde produkter på våre små stands. Unn deg en liten avstikker, eller noen timer avkobling hos oss i julestria.

Generell Info

Alle smakinger starter kl 19.00 i kjellern (med forebehold) . Påmelding skjer på whisky@jekylls.no.

Det kommer mer info angående priser og line-ups når det nermer seg. Vi kommer også til å lage events på facebook for hver smaking. Det kan duke opp flere spontane smakinger fortløpende men da hører dere fra oss. Vi håper og se så mange så mulig av dere i vår!

En whiskysmaking tar vanligvis ca 2 timer og det serveres 2 cl av hver type utenom spesielle tilfeller. For påmelding send en mail til whisky@jekylls.no